Leraar

Was leraar aan de Hanzehogeschool (HBO-ICT), instructeur software engineering. Werkte aan en haalde mijn BDB (Basis Didactische Bekwaamheid) in juli 2018.

Inmiddels ben ik verbonden aan de Hanzehogeschool HBO-Rechten en de International Business School (IBS) als afstudeerbegeleider en docent/onderzoeker (sinds 2021).

Daarnaast druk geweest als ontwikkelaar en leraar bij  de Levensschool, die ervaringslessen maakt en geeft voor leerlingen uit PO, VO, MBO, HBO en voor docenten.

Ik gaf les aan de IT opleiding op de hogeschool in Haarlem, samen met Capgemini collega Petra van Krugten. Over iteratieve systeemontwikkeling en workshops faciliteren. We hebben ook gastcolleges gegeven aan De Haagse Hogeschool, over IT – Business alignement en zo meer. Met als doel alle studenten juist dát te leren waarmee ze konden slagen. Liep prima.

Daarnaast geef ik op allerlei locaties en binnen organisaties les in het begeleiden van ook workshops. Deels online, maar beslist ook doe-het-zelf-leren-trainingen. Andere onderwerpen zijn vaak ook  workshops: over het vinden van de betekenis in je leven. Of om een groep medewerkers te leren hoe je continouos improvement inzet om je eigen werk telkens te verbeteren.